Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Răspunsul lui Adrian Cozma către Primăria Satu Mare, care îl acuză că provoacă ”derapaje etnice”
Florin Răchitan  - Joi, 10 Mai 2018

La începutul acestei săptămâni, consilierul județean Adrian Cozma a postat pe Facebook un filmuleț în care atrăgea atenția asupra diferențelor în ceea ce privește punerea în valoare, prin iluminat arhitectural nocturn, a statuilor celor mai reprezentative personalități istorice române și maghiare sau de alte etnii din municipiul Satu Mare.

El a exemplificat cu iluminarea perfectă a recent inauguratei statui a lui Szechenyi Istvan, în comparație cu statuile personalităților românești, rămase în beznă fix în anul Centenarului.

Răspunsul Primăriei nu a întârziat, grofii publicând a doua zi o replică în care aminteau de bisericile de toate confesiunile cărora autoritățile locale le-au asigurat iluminat arhitectural, ca și cum Cozma despre biserici ar fi vorbit.

Într-o nouă postare pe Facebook, rebelul local din PNL dă o replică la replica Primăriei, amintind și de momentul penibil în care consilierii județeni UDMR a refuzat să semneze declarația simbolică de susținere a Unirii Basarabiei cu România, citită, de-altfel, chiar de liderul lor județean, Pataki Csaba.

Publicăm integral răspunsul consilierului județean Adrian Cozma:

Conducerea UDMR n-a înțeles nimic din ce am spus în urmă cu două zile. Eu am făcut referire la toate monumentele din oraș, indiferent de etnie. Pe de altă parte, aflăm de la Primăria Satu Mare că unele lucrări au fost realizate din alte surse. Nu știam că fiecare își întreține monumentele cum poate. Am crezut că există o abordare neutră și în spiritul valorilor, nu în funcție de etnia unei personalități, dacă tot ați făcut referire la etnie.

Nu în ultimul rând, merită sa amintim momentul semnării documentului care simbolizează Actul Unirii cu Basarabia. Toți reprezentanții UDMR au părăsit sala și n-au semnat nimic. Poate ne dați aici un răspuns legat de “derapaje etnice” stimați UDMR-isti. Eu n-am făcut aprecieri față de o minoritate, ci față de o formațiune politică, însă gestul dumneavoastră a fost foarte explicit legat de “derapaje”.




1424 vizite
Distribuie pe